Translate

jueves, 17 de septiembre de 2015

VILAR DE CANES

Homologació del sender PR-405 “Camins del Senyoriu de Vilar de Canes”

L'Ajuntament de Vilar de Canes ha tramitat i obtingut l'homologació del sender local PR-405 “Camins del Senyoriu de Vilar de Canes”. Aquesta ruta senderistica degudament senyalitzada permetrà a l'usuari descobrir el paisatge històric, rural i cultural que envolta tot el terme municipal. Es tracta d'un paisatge propi de gran valor etnològic i cultural que encara conserva alguns elements del passat, especialment centrats en les masies, els “assagadors” (vies pecuàries) i el conjunt hidràulic. El seu recorregut d'uns 12 km aprox. en la seva totalitat, de baixa dificultat i en forma de “vuit”, dóna la possibilitat al senderista de realitzar també aquest recorregut en dues etapes, amb la finalitat de que nens, majors o adults no preparats, puguin gaudir d'aquest bell recorregut, el qual aconsellem realitzar en època floral de l'ametller, data en la qual senderista podrà gaudir de la bellesa del seu color, i la immillorable olor de la flor de l'ametller. 

El senderista podrà gaudir de tot l'encant de la naturalesa del seu terme municipal, gaudir de bells paisatges i miradors: com el “Matxorral”, on podrà observar les restes d'una antic castell, al costat d'un majestuós bosc, i totes les vistes que des d'allí s'observen, també tindrà l'oportunitat de veure les restes d'una antiga teixiria, i gaudir de la deu de Masia Senyor, (a escassos metres de la sendera), caminara per les masies medievals de Masia Senyor i Masia D'En Romeu, arribant poc després “als pous” on existeix dos pous de pedra en sec i una “bassa”, construït tot això en època immemorial en pedra en sec, amb la finalitat d'abreurar la gran quantitat del bestiar que per allí passava.

Seguidament podrem observar un descansador de bestiar, que conjuntament amb “els pous” i la “bassa” conformen la infraestructura adequada i necessària per al trasllat de bestiar. Després es podrà observar la bellesa de la construcció de la pedra en sec, amb diverses “barraques” de pastor, fins a arribar “a La Segarra”, antiga caserna militar i posteriorment caserna carlista on àdhuc es poden observar espilleres, i altres elements militars de l'època, després recorrerem l'assagador dels “Serrans”, important via de comunicació de la trashumancia des de les altes terres d'Aragó cap el sud, el senderista podrà gaudir també de la bellesa del “Pou de Fores” al desviar-se ja cap a Vilar de Canes, localitat que ja es podrà veure. 
http://xalera.blogspot.com.es/2012/12/homologacio-sender-pr-405-camins-del.html
Enviat per administrador el Dt., 27/11/2012 - 09:09.

No hay comentarios:

Publicar un comentario